Annons

Rektor blir arbetsbefriad - får fortsatt lön

Växjö • Publicerad 28 juli 2020
Foto: Filip Sjöfors

Sedan 20 år tillbaka är Mats Wahlsten rektor. Han sitter också som ordinarie ledamot för Liberalerna i nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun.

Nu har 64-åringen tillsammans med Växjö kommun kommit överens om att han inte behöver gå till jobbet som rektor på Braås skola och Dädesjö skola när terminen drar igång till hösten. Trots att han är arbetsbefriad under hösten kommer han att få 58 600 kronor i månaden fram till årsskiftet tillsammans med Innestående och intjänade semesterförmåner.

Annons

– Jag har haft en diskussion med min arbetsgivare om framtiden, vilket är vanligt när man närmar sig pensionsåldern. Vi kom fram till att det här nog var det som skulle passa mig och verksamheten bäst. Det krävs en enorm ansträngning att starta en termin och då tyckte jag att det var bättre att lämna över till någon annan, säger Mats Wahlsten till Smålandsposten.

Han kommer att fullfölja sin mandatperiod som politiker.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons