Annons

Rektorerna om polisinsatsen på Teknikum

Växjö • Publicerad 6 december 2019
Foto: Carl Carlert

Under fredagen pågick en stor polisinsats på Teknikum i Växjö. P4 Kronoberg har pratat med skolans rektorer om händelsen.

– Det var elever som såg en ungdom iklädd rånarluva i korridoren. De kontaktade då vår elevkoordinator och han ringde omedelbart till polisen som tog det på största allvar, vilket vi är mycket tacksamma för, säger rektor Magnus Nilsson till P4 Kronoberg.

Annons

Strax före klockan 14 på fredagen publicerade Växjö kommun ett meddelande på sin hemsida där man meddelade att polisen nu har läget under kontroll och att de bedömer att det inte finns någon akut hotbild.

– Vi vet egentligen ingenting i nuläget men poliserna säger att de har ett gott utredningsläge, säger rektor Annika Bäckström till P4 Kronoberg.

Rektorerna har nu samlat en krisgrupp som ska diskutera hur de kan bistå med att stötta skolans elever. Personalen ska också ha blivit erbjudna krisstöd.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons