Annons

Renovering av simhallen i Växjö kan kosta över en halv miljard

Växjö • Publicerad 18 juli 2020
Växjö simhall.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommuns fastighetsbolag Vöfab har tillsammans med olika konsulter undersökt hur mycket det skulle kosta att göra en totalrenovering av simhallen i Växjö.

Enligt Smålandsposten har man kommit fram till att det skulle kosta 545 000 000 kronor och ta två till tre år att renovera hela simhallen och äventyrsdelen i en etapp. Skulle renoveringen delas upp och genomföras i flera etapper landar kostnaden på 835 000 000 kronor. Det senare alternativet skulle ta cirka sex år.

Annons

Diskussionerna kring var Växjös nya simhall ska ligga har varit många. Några alternativ som har presenterats, utöver nuvarande plats vid Växjösjön, har bland annat varit Vaktvägen och Bäckaslöv.

Vöfabs undersökning kommer att presenteras för kommunstyrelsen i augusti. Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) har tagit del av den redan nu.

– Jag dömer varken ut eller in saker och ting. Nu har vi fått den här utredningen, vi har diskuterat frågan om nybyggnation och nu får vi smälta den här informationen och suga på den här karamellen ett tag, säger Anna Tenje (M) till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons