Annons

Reportaget kan vinna fint pris

Växjö • Publicerad 27 maj 2021 • Uppdaterad 31 maj 2021
Andreas, Per och Rebelle Jodenius.
Andreas, Per och Rebelle Jodenius.Foto: Oscar Appelgren

Branschorganisationen Gratistidningarnas Förening har instiftat priset “Årets gratistidning” som ett incitament för utveckling och förnyelse hos landets gratistidningar. Priset delas varje år ut under en branschdag med mingel och föredrag.

Under torsdagen presenterades de tre finalisterna i tolv olika kategorier. Tidningen Magazinet, som görs av redaktionen på VXO Media som ägs av Gota Media, har chansen att vinna i kategorin Årets reportage - samhälle. Det är Oscar Appelgrens reportage om det gifta paret Per och Andreas Jodenius väg till att bilda en familj och få en dotter från i maj 2020 som nominerats.

Annons

– Det känns helt fantastiskt att reportaget inte bara har uppskattats bland våra läsare utan också i branschen. Magazinets journalistik och innehåll berör, vilket är väldigt kul att se. Jag är väldigt tacksam över alla fina ord som vi har fått om reportaget sedan det publicerades och att Per, Andreas och dottern Rebelle så öppet bjöd mig och läsarna på sin gripande historia, säger Oscar Appelgren.

Reportaget handlar om längtan efter barn. Om hopp och förtvivlan men också om ett riktigt lyckligt slut. Reportaget om familjens dröm och barnlycka väckte stor uppmärksamhet och både Oscar Appelgren och familjen överöstes med meddelanden som tackade för reportaget och skickade hurrarop till familjen.

– En man skickade ett vykort till familjen och skrev att reportaget betydde väldigt mycket för honom och att han var så glad att hans dröm gick i uppfyllelse för någon annan. Att det han hade kämpat för hade gjort att Per och Andreas Jodenius kunde bilda familj. Reportaget har betytt mer för folk än vad jag kunnat ana, säger Oscar Appelgren.

VXO Media har fått tio nomineringar på fyra år. Den 8 oktober presenteras vinnarna i de tolv olika kategorierna.

Läs reportaget nedan:

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons