Annons

Resecentrum får ny hållplats

Växjö • Publicerad 9 oktober 2018
Foto: Oscar Appelgren

Från och med den 24 oktober kommer stadsbussarna stanna vid Växjö Resecentrum igen. Stadsbussarnas terminal flyttade i vintras till Kronobergsgatan för att möjliggöra förberedelserna inför det nya kommun- och stationshuset. Nu införs hållplats Resecentrum på nytt.

Under tiden har grävarbeten på Norra Järnvägsgatan genomförts men när det nu är klart får stadsbussarna en hållplats i nära anslutning till både regionbussar och tåg. Linjerna som berörs är 1, 2, 3, 4 och 6.

Annons

Bussarna kommer dock att fortsätta ha hållplats Stortorget på Kronobergsgatan som sin terminalhållplats. Några av hållplatserna vid Stortorget kommer att flyttas och några mindre minutjusteringar genomförs i trafiken.

– Det är med stor glädje vi nu kan erbjuda en stor del av våra resenärer en busshållplats för stadsbussar nära resecentrum. Under året har detta varit ett av de största önskemålen från våra resenärer, så det känns mycket bra när vi nu kan införa den här hållplatsen, säger trafikdirektör Thomas Nilsson i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons