Annons

Restaurangen riskerar vite efter trängsel

Växjö • Publicerad 4 februari 2021
.
.Foto: SUVAD MRKONJIC

Under matcherna i Vida Arena släpper Växjö Lakers in loge- och restaurangåskådare. Det ska ha förekommit trängsel bland publiken och nu riskerar verksamheten vite på 30 000 kronor.

Växjö Lakers och dotterbolaget Arena Service i Växjö, som förfogar över klubbens restaurangverksamhet, har fått två trängselrepressalier. Inspektionerna av restaurangen genomfördes i oktober respektive november förra året under match.

Annons

– De har gjort sin bedömning. De vill ju ha en meter mellan gästerna, och vi gjorde bedömningen att så var fallet. Men när gästerna flyttade stolarna lite grann så krympte avståndet, vilket resulterade i att det var lite mindre avstånd än det borde vara enligt deras sätt att se på det, säger Per Berglund, driftchef vid Arena Service i Växjö, till Smålandsposten.

Under ett kontrollbesök i december kom inspektörerna fram till att verksamheten når upp till villkoren men vitesförläggandet kvarstår tills vidare.

– Vi har gjort de åtgärder som krävts av oss. Vi har bland annat gjort markeringar som gör att det blir enklare för våra gäster att undvika trängsel. Det blir också enklare för våra publikvärdar och vakter att se och ingripa när någon närmar sig att överträda gränsen, säger Per Berglund till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons