Annons

Restauranger i Växjö blomstrar - ökar kraftigt

Växjö • Publicerad 13 juni 2018
Foto: Kajsa Fors

Växjös restauranger har en av landets största omsättningstillväxt. Enligt en ny rapport från den svenska besöksnäringens branschorganisation Visita hade restaurangerna i Växjö en ökning på 13,6 procent 2017, jämfört med året innan. Det är bara Kalmar som visar en större omsättningstillväxt än Växjö.

På tio år har omsättningen för restaurangerna i Växjö ökat med 95 procent. Växjö har den 20:e största omsättningen bland de 50 kommunerna som finns med i Visitas rapport. I fjol fanns det 167 restauranger i Växjö kommun med totalt 1 078 anställda. Restaurangerna i Växjö omsatte tillsammans 912 miljoner kronor.

Annons

Turismen lyfts fram i rapporten som en av faktorerna som påverkar kommunernas restaurangomsättning. Övernattande turister tenderar att spendera mer på restaurangbesök än ortsbefolkning. Förra året översteg hotellbeläggningen i Växjö för första gången 200 000 rum.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons