Annons

Restaurangkedjan vill öppna i Växjö

Växjö • Publicerad 4 juni 2018
Foto: ©Fotograf Sara Danielsson

År 2012 öppnade stjärnkrögarna Melker Andersson och Danyel Couet en ny snabbmatsrestaurang i gallerian MOOD i Stockholm. Sedan dess har restaurang Vigårda blivit en stor succé och öppnat upp totalt åtta restauranger.

Vigårda är inne i en expansionsfas och i veckan blev det känt att snabbmatskedjan öppnar i Västerås och på Kaggensgatan i Kalmar. Nu rapporterar Besöksliv.nu att de också vill öppna i Växjö.

Annons

I en intervju med sajten säger Melker Andersson att de vill öppna fyra nya ställen per år och nämner bland annat Växjö som en aktuell ort.

– I lite mindre städer kommer Vigårda att fungera bra, eftersom det bygger på casual dining. Jag ser en tillväxtpotential i den typen av restauranger, där man inte behöver boka bord. Det är många duktiga kockar där ute som inte vill köra à la carte och det finns ett intresse från gästerna, säger han till Besöksliv.nu.

Vigårda är en del av restaurangkoncernen Grupp F12.

Foto: ©Fotograf Sara Danielsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons