Annons

Retroaktiv löneökning för 2 300 kronobergare

Kronoberg • Publicerad 4 november 2020
Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.
Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.Foto: Vision

I dag har fackförbundet Vision, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona kommit överens om ett nytt kollektivavtal som omfattar över 2 300 medlemmar som är anställda inom Region Kronoberg eller länets kommuner och kommunala bolag.

Det nya avtalet är fyraårigt och gäller retroaktivt från och med den 1 april.

Annons

– Visions medlemmar har tagit ansvar under en svår tid och det ska synas på lönen. För oss har det varit högsta prioritet att våra medlemmar inte ska förlora ekonomiskt på att avtalsförhandlingarna sköts upp i våras. Med detta avtal skapas förutsättningar för att premiera medlemmarnas arbete under pandemin, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Det nya avtalet är utan centralt angivna lönenivåer, vilket innebär att löneökningarnas storlek avgörs i löneprocessen på arbetsplatsen. I Kronoberg omfattar det nya avtalet drygt 2 300 anställda som är medlemmar i Vision.

– Engagemang och ansvar ska löna sig. Det har varit ett tufft år för Visions medlemmar i länet, därför är det glädjande att vi nått en överenskommelse som ger många av dem retroaktiva löneökningar för deras arbetsinsatser under pandemin, säger Anette Eismar, ordförande för Vision i Växjö.

Avtalet gäller från den 1 april 2020 och fram till den 31 mars 2024. Växjö kommun är den kommun i länet som har flest antal medlemmar i Vision, drygt 700.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons