unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ridklubben: ”Akut rasrisk vid storm eller kraftig nederbörd”

Towe Lindqwister, ordförande i Växjö ridklubb, med hästen Zlato.
Towe Lindqwister, ordförande i Växjö ridklubb, med hästen Zlato.
Foto: Lydia Arvidsson Shukur

Fem ridklubbar i Växjö kommun får dela på tre miljoner kronor för 2020. Drygt en tredjedel av den summan väntas gå till Växjö ridklubb, där det krävs en akut upprustning. En vägg har gett vika och det finns en ”akut rasrisk vid storm eller kraftig nederbörd”.

– Jag har en himla positiv känsla av att det kan väcka lite förhoppning och en go känsla hos våra medlemmar, att man ser att nu händer det någonting på riktigt, säger Towe Lindqwister som är ordförande i Växjö ridklubb till Smålandsposten.

Växjöortens fältrittklubb som har listat det största upprustningsbehovet och har en prioriteringslista som hamnar på över sex miljoner kronor väntas få drygt en halv miljon kronor.