Annons

Riksdagsledamöter besöker Växjö

Publicerad 23 maj 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Idag besöker de båda socialdemokratiska riksdagsledamöterna Tomas Eneroth och Monica Haider det särskilda boendet Birkagården i Växjö. Besöket är en del av en satsning där de socialdemokratiska riksdagsledamöterna lär sig mer om verksamheter som jobbar med att förbättra ungas och äldres hälsa.

På Birkagården har man sedan januari drivit ett projekt som handlar om mat och måltider, där man bland annat gjort insatser på plats för att höja kvalitén.

Annons

– Bland annat har vi börjat med två sittningar så att inte alla behöver äta vid samma tidpunkt vilket kan skapa trängsel. Det handlar om att arbeta med helheten – mat är så mycket mer än bara bra råvaror. Med ganska enkla medel kan vi skapa en bättre helhetsupplevelse, vilket i sin tur bidrar till bättre livskvalité. Mat är en central del av livet, säger Cecilia Svanberg, dietist som sedan januari arbetar med måltidsprojektet inom Växjö kommun.

Just mat är en fråga som ofta lyfts i samband med äldres hälsa och under sitt besök fick Tomas Eneroth och Monica Haider bland annat äta lunch med omsorgstagarna.

– Nationellt är detta något som ofta lyfts och som politiker är det viktigt att vara ute på plats för att se hur man arbetar, ungas och äldres hälsa är en viktig fråga för oss och genom att träffa proffsen i verksamheten kan vi få del av viktiga förslag till åtgärder och förbättringar. Birkagården är ett lyckat exempel på en verksamhet som lyfter helheten och vi har fått med oss många bra idéer inför framtida satsningar.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons