Annons

Riksförbundet slår larm

Växjö • Publicerad 1 maj 2019
Serviceresor.Foto: Filip Sjöfors

Synskadades riksförbund i Kronoberg slår larm om mardrömsförhållanden i samband med medlemmarnas resor med Region Kronobergs serviceresor, skriver Smålandsposten.

Medlemmarna har sedan 2017 upplevt en kraftigt försämrad service. I ett brev till regionledningen, Länstrafiken och serviceresor invänder de mot bristande kompetens hos chaufförerna och dåliga språkkunskaper.

Annons

– För en tid sedan ville en chaufför släppa av mig på en adress och jag förklarade att jag inte bodde där, han höll fast i att jag var hemma men även om jag inte ser så känner jag igen svängar och gupp i vägen. Till slut lyckades jag få honom att förstå. Men det kan också handla om att någon ”pekar” ut riktningen som man ska gå i. Det funkar inte så bra för oss som är synskadade, säger Lise-lott Naess som är helt blind till Smålandsposten.

Medlemmarna uppmanas att anmäla händelser till serviceresors avvikelsehantering. Om det är kopplat till en enskild chaufför kan denne få sluta och är det kopplat till ett åkeri kan region dela ut vite.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons