Annons

Riksvägen kan få nya hastigheter

Växjö • Publicerad 8 augusti 2019

Trafikverket föreslår hastighetsförändringar på riksväg 23. Myndigheten utreder en red förändringar på de statliga vägarna och i Kronobergs län rör det sig om tre sträckor.

En av sträckorna är mellan Huseby och Stora Räppevägen, som för närvarande har 90 kilometer i timmen. Trafikverket föreslår en sänkning till 80 kilometer i timmen. Sträcken går någon kilometer väster om väg 676 Huseby till väg 715 Stora Räppevägen, skriver Smålandsposten.

Annons

Enligt förslaget ska hastigheten också sänkas till 80 kilometer på riksväg i närheten av väg 905 Drättinge. På sträckan mellan Älmhult och Ljungsbro föreslås hastigheten öka till 100 kilometer i timmen från dagens 90 kilometer i timmen, rapporterar Smålandsposten. Förändringarna väntas ske i höst om förslaget går igenom.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons