Annons

Rosengren: Inför examination för nyanlända

Växjö • Publicerad 16 september 2019
Oliver Rosengren
Oliver RosengrenFoto: Filip Sjöfors

Nyanländas samhällsintroduktion kommer att utökas från 60 till 100 timmar från årsskiftet. Kommunalrådet Oliver Rosengren (M) vill gå längre.

– Det vi dessutom lokalt i Växjö tittar på är en examination av något slag. Så att man kan säkerställa att de som gått samhällsorienteringen också har tagit den till sig, säger han till Smålandsposten.

Annons

Oliver Rosengren exemplifierar med begrepp som ”I Sverige lyder man polisen, försöker skaffa oss ett jobb, vi betalar våra räkningar, att dottern får klä sig som hon vill. Och när sonen kommer hem med en pojkvän, så kramar vi om, inte kastar ut.”

– Jag tror att att Sverige ska vara ett inkluderande land och att oavsett var man kommer ifrån kan man bli svensk. Men det finns vissa värderingar, normer och förväntningar som gäller alla oavsett var man kommer ifrån, säger Oliver Rosengren till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons