Annons

Rosengren listas som Sveriges mäktigaste politiker under 30

Växjö • Publicerad 6 januari 2021
Foto: Alexander Hall

Expressen har listat de 30 mäktigaste politikerna som är under 30 år. På plats 1 hamnar 28-årige Växjöpolitikern Oliver Rosengren. Han klättrar från plats 5 förra året.

”Från sin ordförandestol i närmast poetiskt betitlade ”nämnden för arbete och välfärd” i Växjö har Oliver Rosengren haft en tämligen enastående förmåga att göra sina politiska tilltag till riksangelägenheter. Antingen genom att övertyga det moderata moderskeppet att ta efter metoderna, som med den strama bidragspolitiken, eller genom att ta vägen via domstolar och medier – som med årets följetong om alkoholförsäljning i take away-form”, skriver Expressen.

Annons

Oliver Rosengren beskrivs av tidningen som en intressant och i vissa avseenden otidsenlig karaktär.

– Jag är stolt över det arbete som jag har gjort i Växjöbornas tjänst, under flera år - och att då uppmärksammas på detta sättet. Under min tid i politiken har jag försökt att samarbeta med kollegor runt om i hela landet för att göra skillnad i politiken även utanför Växjö, säger han till Smålandsposten.

På listan finns även 26-årige Jesper Eneroth (S) och 28-åriga Henrietta Serrate (S) på plats 20 respektive 24.

– Jag är stolt och glad över att det hårda arbete jag tillsammans med alla våra S-regionpolitiker i Kronoberg gör ger resultat och syns, även nationellt säger Henrietta Serrate (S) oppositionsråd för S i Region Kronoberg.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons