Annons

S: Ge alla anställda en del av regionens överskott

Kronoberg • Publicerad 13 april 2021
Foto: Alexander Hall

Region Kronoberg gjorde ett totalt överskott på 395 miljoner kronor förra året. Nu vill Socialdemokraterna att drygt tio procent av överskottet ska gå till medarbetarna.

– Det senaste året har varit extraordinärt för alla regionens drygt 6400 medarbetare. Det har varit och är en hög arbetsbelastning både för vårdpersonal och annan personal, exempelvis lokalvårdarna som fått mer att städa och upphandlarna som jobbat hårt för att regionens ska ha tillräckligt med provrör och annat vårdmaterial. Därför vill vi att alla medarbetare ska få dela på en del av det stora överskott som regionen nu gör, säger 2:e vice ordförande i regionstyrelsen Henrietta Serrate (S).

Partiet föreslår att 20 miljoner kronor fördelas i utbetalning direkt till alla medarbetare, vilket motsvarar ungefär 3 100 kronor per person. Dessutom vill de fördela 20 miljoner kronor på alla verksamheter som sedan själva bestämma vilka personalinsatser av engångskaraktär pengarna ska användas till.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons