Annons

S: Ge fler regionanställda möjlighet till vidareutbildning

Kronoberg • Publicerad 11 februari 2021
Foto: Alexander Hall

Socialdemokraterna i Region Kronoberg föreslår att fler av regionens medarbetare ska få möjlighet att med stöd av arbetsgivaren vidareutbilda sig inom sitt vårdyrke eller utbilda sig till ett vårdyrke. Förslaget har lämnats in som en motion av Henrietta Serrate (S) och Robert Olesen (S).

– Bemanningen av välfärden är en av samhällets största utmaningar. Ska vi klara av kompetensförsörjningen framåt behöver vi inte bara rekrytera nya medarbetare - vi behöver också behålla de medarbetare vi har. Regionens medarbetare behöver känna att de har en arbetsgivare som satsar på dem och ger dem möjlighet att växa och utvecklas. Fler möjligheter att utbildas inom eller till ett vårdyrke är ett steg i rätt riktning, säger Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Annons

För närvarande ges sjuksköterskor möjlighet att vidareutbilda sig till specialist med stöttning från regionen. Socialdemokraterna vill att liknande möjligheter ska ges inom för vårdyrken.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons