GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     S i Växjö om förslaget om marknadshyror

     Växjö • Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 10 juni 2021
     Foto: David Färdigh

     Som en del av Januariavtalet som regeringen har förhandlat med Centerpartiet och Liberalerna finns ett förslag på fri hyressättning vid nybyggnation. Socialdemokraterna vill på pappret inte ha någon fri hyressättning för nyproducerade lägenheter, men i och med januarisamarbetet kan det alltså bli verklighet ändå.

     Socialdemokraterna i Växjö kommun skriver i ett pressmeddelande att de varken gillar eller driver marknadshyror.

     – Om det går igenom måste Växjö kommun göra allt vad man kan för att pressa hyreskostnaderna, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

     I Socialdemokraternas och Vänsterpartiets budgetförslag föreslogs flera förslag för att kunna "bygga billigare med rimligare hyra”.

     – Det kan handla om att vi låter företag som bygger med investeringsstöd ha förtur vid markanvisning eller att vi ställer krav på att man sätter hyran först och bygger sen på vissa områden. På så sätt kommer vi pressa hyrorna även vid nybyggnation, säger Malin Lauber (S).

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer