Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     S i Växjö vill se personalfrämjande insatser för 10 miljoner

     Foto: Alexander Hall

     Växjö kommun gjorde ett överskott på nästan en kvarts miljard kronor förra året. Socialdemokraterna vill nu att Växjö kommun ska satsa tio miljoner kronor på personalfrämjande insatser. De anser att pengarna måste komma kommunens invånare och medarbetare till del.

     – Att satsa på de anställda, under en tid när arbetsinsatsen på grund av pandemin varit något utöver det vanliga, är inte bara ett sätt att visa uppskattning utan också ett sätt för kommunen att bli en attraktiv arbetsgivare, säger Tony Lundstedt (S) oppositionsledare i organisations- och personalutskottet.

     Växjö kommun klarade sig bra ekonomiskt under coronaåret 2020, delvis tack vare stora statsbidrag. Det är pengar som Socialdemokraterna menar ska användas till bland annat kultur och fritid, men även personalfrämjande insatser.

     – Vår kommun hade aldrig klarat sig så bra under pågående pandemi om det inte vore för våra anställda. Varje led inom kommunen har haft en avgörande roll i arbetet i bekämpningen av Covid-19s konsekvenser. Det är viktigt att visa uppskattning till kommunens medarbetare. Extra insatser för personalen kan vara avgörande för att de ska orka med. Vi hoppas att majoriteten tänker om och bifaller vårt förslag i kommunfullmäktige, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.