GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     S: Inför nollvision mot drunkning i Växjö

     Växjö • Publicerad 30 juli 2021
     Arkivbild
     Arkivbild
     Foto: Carl Carlert

     Ungefär 220 personer dör varje år av drunkning. Nu vill Malin Lauber (S), oppositionsråd i Växjö kommun, och Otto Lindlöf, att kommunen inför en nollvision mot drunkning och vidtar nödvändiga åtgärder.

     "Kommunala badplatser är kommunens ansvar. Läroplanen är tydlig med vikten av simundervisning. Det är inte vattnet som är farligt utan brist på kunskap. Vi måste göra allt vi kan för att förebygga och förhindra drunkningsolyckor”, skriver de i en motion till kommunfullmäktige i Växjö kommun.

     De nämner flera lösningar som redan finns, som badvakter, bad- och båtvett, flytvästar, simskola för både barn och vuxna och att folk är nyktra på sjön.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.