Annons

S: Inför sanktioner för elsparkcykelföretag som inte sköter sig

Växjö • Publicerad 23 september 2021
Flera elsparkcyklar från Ryde står parkerade på campus i Växjö. Ryde är det första och hittills enda företaget som har placerat elsparkcyklar i Växjö.
Flera elsparkcyklar från Ryde står parkerade på campus i Växjö. Ryde är det första och hittills enda företaget som har placerat elsparkcyklar i Växjö.Foto: Oskar Tinggren

Många har reagerat på att företaget Ryde placerat ut elsparkcyklar i Växjö, trots att kommunen sagt nej. Nu vill Socialdemokraterna i Växjö införa sanktioner för elsparkcykelföretag som inte sköter sig. I en motion till Växjö kommunfullmäktige föreslår partiet att kommunen skyndsamt tar fram ett regelverk för denna typ av verksamhet och att beslut om sanktioner fattas mot de företag som inte följer de framtagna reglerna.

– Många av oss har sett vad som händer när man släpper denna uthyrning fri. I flera kommuners stadskärnor ligger det elsparkcyklar lite överallt, vilket är ett oerhört stort problem för människor med funktionshinder och för äldre personer. Dessutom förfular det stadsbilden. Därför måste vi agera snabbt, så att Växjö inte går samma väg till mötes som till exempel Stockholm, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons