Annons

S: Inga löner i Regionen ska ligga under riksgenomsnittet

Kronoberg • Publicerad 23 juni 2021
Foto: Alexander Hall

Socialdemokraterna i Region Kronoberg har skickat in en motion om att inga löner i Region Kronoberg ska ligga under riksgenomsnittet.

– Socialdemokraterna vill att alla som arbetar i Region Kronoberg ska ha löner som ligger minst över riksgenomsnittet inom yrket. Det är en rimlig ambition och viktigt grund att bygga vidare på om Region Kronoberg menar allvar med att vara en attraktiv arbetsgivare. Detta innebär inte att vi kommer nöja oss där, men det är en viktig början, säger Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Annons

Hon, Peter Freij (S), Helen Bengtsson (S) och Robert Olesen (S) vill att Region Kronoberg genomför en kartläggning av lönenivåerna i regionen, där dessa jämförs med riksgenomsnittet och att Regionen i samverkan med berörda fackförbund tar fram handlingsplaner för hur de yrkeskategorier som ligger under riksgenomsnittet i lön ska nå minst riksgenomsnittet inom överskådlig framtid.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons