Annons

S: Låt skolpersonalen jobba mer hemifrån

Växjö • Publicerad 4 november 2020
Foto: Alexande Hall, pressfotograf

Det är en ökad smittspridning i Växjö och Kronoberg. Nu vill Socialdemokraterna i Växjö att skolpersonalen ska få jobba mer hemifrån eftersom smittspridningen har lett till en ökad oro bland lärare och övrig personal på Växjös kommunala skolor.

– I många andra av kommunens förvaltningar sker arbete hemifrån som ett led i att minska smittspridningen. Socialdemokraterna ser ingen anledning att undanta lärare och annan skolpersonal från detta, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Annons

Socialdemokraterna har lämnat in en skrivelse till utbildningsnämnden.

– Vi socialdemokrater föreslår nu att utbildningsförvaltningen får i uppdrag att skyndsamt utreda vilket arbete som kan göras hemifrån och att alla rektorer uppmanar sina medarbetare att göra dessa arbetsuppgifter från hemmet, säger Martina Forsberg (S), oppositionsledare i utbildningsnämnden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons