unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S: Låt skolpersonalen jobba mer hemifrån

Foto: Alexande Hall, pressfotograf

Det är en ökad smittspridning i Växjö och Kronoberg. Nu vill Socialdemokraterna i Växjö att skolpersonalen ska få jobba mer hemifrån eftersom smittspridningen har lett till en ökad oro bland lärare och övrig personal på Växjös kommunala skolor.

– I många andra av kommunens förvaltningar sker arbete hemifrån som ett led i att minska smittspridningen. Socialdemokraterna ser ingen anledning att undanta lärare och annan skolpersonal från detta, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Socialdemokraterna har lämnat in en skrivelse till utbildningsnämnden.

– Vi socialdemokrater föreslår nu att utbildningsförvaltningen får i uppdrag att skyndsamt utreda vilket arbete som kan göras hemifrån och att alla rektorer uppmanar sina medarbetare att göra dessa arbetsuppgifter från hemmet, säger Martina Forsberg (S), oppositionsledare i utbildningsnämnden.

Läs mer