Annons

S och V släpper gemensam budget för ökad jämlikhet

Växjö • Publicerad 1 juni 2021
Maria Garmer och Malin Lauber.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Växjö släpper ett gemensamt budgetförslag under parollen ”Ett jämlikt Växjö”, med en rad förslag för ökad jämlikhet.

Partiet vill bland annat satsa ungefär 43 miljoner kronor på skolan.

Annons

– Vi vill satsa på skolan för vi vet att det är den viktigaste investeringen vi kan göra för framtiden för såväl den enskilde som för samhället, säger Maria Garmer (V) ledamot i kommunstyrelsen.

Omsorgen får i budgetförslaget ett tillskott på 17 miljoner kronor. Partierna föreslår bland annat att man ska avskaffa minutjakten inom omsorgen, utöka friskvårdsbidraget och införa regelbundna hälsokontroller. Dessutom vill partierna skapa en bättre arbetsmiljö för anställda inom omsorgen, ge mer inflytande och tryggare anställningar.

– Växjös välfärd ska vara trygg. Vi ska ha en skola och en omsorg vi kan lita på men det ska också var tryggt att gå på kommunens gator och torg. Därför satsar vi på ökat trygghetsarbete med till exempel fler fältarbetare och mobila team i hela kommunen, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

I budgetförslaget finns också planer på fler familjecentraler, att cykelvägnätet ska stärkas, satsningar på friluftsområden och badplatser, en ny kommunal gymnasieskola och att ta fram lämplig plats och mark för ny räddningstjänststation.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons