Annons

S om majoritetens förslag: ”Viljan har saknats”

Växjö • Publicerad 24 oktober 2020
Malin Lauber (S) och Tomas Thornell (S), kommunalråd i Växjö.
Malin Lauber (S) och Tomas Thornell (S), kommunalråd i Växjö.

Under fredagen presenterade Blågröna Växjö förslaget att slå ihop de kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem. Det är inte ett förslag som gillas av Socialdemokraterna.

- Bara för att man slår ihop två bostadsbolag löser man inte frågan med fler bostäder utanför Växjö tätort. Moderaterna med sina samarbetspartier har styrt kommunen i 14 år, om man hade velat bygga fler bostäder på landsbygden hade man kunnat göra det. Men viljan har saknats. Om de blågröna inte hade haft så stora kvav på avkastning från bostadsbolagen hade det funnit mer muskler att bygga för, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition och oppositionsledare.

Annons

- Att bilda ett större bolag leder bara till tunggroddhet och mer byråkrati. Det blir nu längre avstånd från hyresgästerna till sin hyresvärd, inte minst för Vidingehems boende i bland annat Rottne, Vidingehem, Ingelstad, Lammhult och Braås. Att Centerpartiet har gått med på denna centralisering är för oss oförståeligt. Vad kommer näst, är det landsbygdsskolorna? säger Tomas Thornell, kommunalråd i opposition.

Socialdemokraterna säger nej till förslaget och vill i stället ge Vidingehem större ekonomiskt muskler för satsningar utanför Växjö tätort.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons