Annons

S-politiker blir av med sina uppdrag

Växjö • Publicerad 5 mars 2020
.
.Foto: Robin Sparf

S-politikern Roland Tornhed som varit god man och förvaltare blir nu av med alla sina uppdrag efter rapportering av Smålandsposten. Anledningen till beslutet är att Roland Tornhed var förvaltare till den före detta SD-politikern Romeo Petterssons flickväns vars lägenhet hyrdes ut svart. Samtidigt fick flickvännen bidrag för lägenheten vilket Roland Tornhed ska ha varit helt införstådd med.

Nu plockas Roland Tornhed bort från sina uppdrag som god man och förvaltare efter ett beslut från överförmyndarnämnden.

– Han har inte redovisat de verkliga ekonomiska förhållandena och försummat att bevaka hennes rätt. Det är jätteallvarligt. Om man är utsedd att sköta någon annans ekonomi så måste det skötas exemplariskt, på ett hundraprocentigt sätt med papper så man kan styrka alla in- och utbetalningar. Det är vi jättenoga med, säger Sigvard Jakopson (M), överförmyndarnämndens ordförande, till Smålandsposten.

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons