Annons

(S) säger nej till religiösa inslag i skolan

Publicerad 11 april 2017

Strax innan lunch beslutade Socialdemokraterna om skärpta krav på religiösa friskolor, då de nu vill förbjuda samtliga religiösa inslag i undervisningen. Beslutet fattades under den fjärde dagen av partiets kongress i Göteborg och delegationsledaren från Kronoberg, Henrietta Serrate, välkomnar det skärpta kravet.

Socialdemokraterna har nu skärpt tonen i frågan om religiösa friskolor i Sverige då kongressen fattat beslut om att förbjuda religiösa inslag i undervisningen. Beslutet är en kompromiss av förhandlingar i utskotten och innebär en hårdare attityd gentemot religiösa friskolor.

Annons

– Jag tycker det är jättebra, skolan ska vara en fristad för barn- och ungdomar där de får möta samhället och forma sina egna identiteter. Något av det finaste med vårt skolsystem är just mångfalden så beslutet fyller en viktig princip. Vad man gör på fritiden, vilken kyrka man går till eller vad man har för andra intressen bestämmer familjen – men religion har inget i undervisningen att göra, kommenterar Kronobergs delegationsledare Henrietta Serrate beslutet.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons