Annons

S: Satsningar på medarbetarna i budgetförslaget

Kronoberg • Publicerad 31 maj 2021
Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, och Henrietta Serrate (S) oppositionsråd i Region Kronoberg.
Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, och Henrietta Serrate (S) oppositionsråd i Region Kronoberg.Foto: Alexander Hall

Socialdemokraterna har publicerat sitt förslag till budget för Region Kronoberg 2022. Bland satsningarna finns bättre villkor för medarbetarna och seniorkort i kollektivtrafiken.

– Utan medarbetare - inget Region Kronoberg. Utan dem kan vi inte ge vård till kronobergarna. Att regionens medarbetare har bra villkor och trivs på jobbet är därför Socialdemokraternas högsta prioritet. Redan innan pandemin fanns problem med såväl arbetsmiljö som arbetsvillkor och det har inte blivit bättre det senaste året. Det är mycket Region Kronoberg behöver göra för att vara en attraktiv och bra arbetsgivare. Det går inte att bortse från att bättre lön är en viktig del, säger Henrietta Serrate (S), oppositionsråd i Region Kronoberg.

Socialdemokraterna föreslår bland annat att pengarna till lönerevisionen, det vill säga långsiktiga löneökningar, ökas från 60 till 80 miljoner, att höjt tillägg för arbete på obekväma tider ska införas permanent för alla medarbetare, att de delade turerna ska avskaffas och höjning av friskvårdsbidraget. Partiet föreslår också att inga löner i Region Kronoberg ska ligga under riksgenomsnittet inom respektive yrke.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons