Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     S vill avsätta 20 miljoner för återstart av kultur och fritid

     180929 Tennisbollar, rockringar och tennsirecaket under Idrottens dag Skyttis Örnsköldsvik Västernorrland RiksidrottsförbundetFoto: Izabelle Nordfjell / BILDBYRÅN / Cop 175
     180929 Tennisbollar, rockringar och tennsirecaket under Idrottens dag Skyttis Örnsköldsvik Västernorrland RiksidrottsförbundetFoto: Izabelle Nordfjell / BILDBYRÅN / Cop 175
     Foto: IZABELLE NORDFJELL

     Under 2020 redovisade Växjö kommun ett stort överskott. Nu vill Socialdemokraterna att kommunen avsätter 20 miljoner kronor för att återstarta aktiviteter och föreningsverksamhet inom kultur och fritid.

     – Vår kommun har, delvis tack vare stora statsbidrag, gjort ett stort överskott trots pandemin. Det har inte föreningslivet gjort, därför vill vi satsa 20 miljoner på kultur och fritid för att möjliggöra en återstart. Vi är övertygade om att det är en viktig prioritering. Föreningslivet har haft det tufft under pandemin och föreningarna är viktiga aktörer i kommunen, säger Malin Lauber, kommunalråd i opposition (S), i ett pressmeddelande.

     Socialdemokraterna vill att hälften av pengarna ska gå till tillfälligt sänkta deltagaravgifter för unga.

     – Många har fått avstå sina fritidsaktiviteter. Vi måste göra allt vi kan för att minska riskerna för psykisk och fysisk ohälsa. En avgörande insats då är att möjliggöra en aktiv och meningsfull fritid för de unga, säger Otto Lindlöf, oppositionsledare i nämnden för kultur och fritid (S).