Annons

S vill diskutera rasismen på Växjös skolor – "väldigt oroande"

Växjö • Publicerad 17 maj 2021
Foto: Alexander Hall

Två nazistflaggor hissades för några veckor sedan i Växjö. En av flaggorna var på gymnasieskolan Teknikum, en av tre kommunala gymnasieskolor.

Kommunen har nyligen också fått skarp kritik av Skolinspektionen efter att det förekommer en hård jargong mellan eleverna på en grundskola som är kopplat till sexism och rasism.

Annons

Socialdemokraternas Malin Lauber, kommunalråd i opposition, har skrivit en interpellation till utbildningsnämndens ordförande Ida Eriksson (M) med frågor om bland annat hur det förebyggande arbete vad gäller att bekämpa rasism och fascism ser ut, hur stor utredningen av hatbrott och rasismen är på kommunens skolor och hur ordförande kommer att agera så att klotter, glåpord och andra uttryck för rasism och fascism på skolorna upphör.

– Detta är så klart väldigt oroande. Jag är bekymrad. Skolans värdegrundsarbete är oerhört viktig. Det är i skolan vi ger eleverna verktyg att lära sig om demokrati och mänskliga rättigheter, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Under tisdagens kommunfullmäktige kommer interpellationen att diskuteras.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons