Annons

(S) vill ha fler mobila verksamheter i Region Kronoberg

Insändare från Socialdemokraterna i Region Kronoberg
Kronoberg • Publicerad 2 december 2020
Detta är en insändare i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Alexander Hall

I regioner med större avstånd än vi har här i Kronoberg har mobila verksamheter länge varit en viktig och uppskattad del. Men även här i vår region har mobila verksamheter varit ett litet inslag i några år. Vår mobila tandvårdsklinik, hembesök inom ramen för Äldrehälsa Kronoberg och cellprovbuss under cellprovveckan är tre exempel. Nyligen startade även en privat aktör i länet en mobil vårdcentral i form av en buss.

Att framtidens vård ska komma närmare patienten, det är alla överens om.

Annons

En självklar del i arbetet mot det som kallas ”Nära vård” är att fundera över hur Region Kronobergs verksamheter ska bli mer tillgängliga för alla kronobergare, i alla delar av Kronoberg. Vår region består av många mindre orter och avstånd men det får aldrig vara hinder för jämlik vård. Här tror vi socialdemokrater att fler mobila verksamheter kan spela en stor roll framöver.

Vi socialdemokrater har därför skickat in en motion i vilken vi vill att Region Kronoberg utreder om det är möjligt med mobila mottagningsverksamheter inom vissa verksamhetsområden. Vi måste våga tänka och testa nytt för att ta vården i Kronoberg in i framtiden.

Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen

Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons