GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S vill ha fler yrkeshögskoleutbildningar i Region Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 4 augusti 2021 • Uppdaterad 5 augusti 2021
Foto: Alexander Hall

Socialdemokraterna vill ha fler yrkeshögskoleutbildningar i Region Kronoberg. De utbildningar som Region Kronoberg bedriver för närvarande ska alla bidra till kompetensförsörjning inom vården.

– Kompetensförsörjning inom vård- och omsorg är en stor fråga. Bristen på utbildade medarbetare är stor redan idag och kommer att bli ännu större kommande år. Region Kronoberg behöver stärka sitt arbete med kompetensförsörjning och yrkeshögskoleutbildningar är en väldigt viktig del. Socialdemokraterna vill därför att regionen utreder uppstartande av fler YH-utbildningar med fokus på vård- och omsorg, säger Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

För närvarande har Region Kronoberg fem yrkeshögskoleutbildningar. Det är till tandsköterska, medicinsk sekreterare, specialistundersköterska barn och ungdom, specialistundersköterska operation, anestesi och intensivvård samt psykiatrispecialiserad undersköterska/skötare/boendestödjare. De inväntar även besked om att till nästa höst starta ytterligare en utbildning till specialistundersköterska inom nära vård och omsorg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.