Annons

S vill ha särskilda bussar för skolelever

Kronoberg • Publicerad 21 oktober 2020
.
.Foto: Gustav Olsson

Coronapandemin har påverkat kollektivtrafiken i Sverige. Resenärer uppmanas att undvika kollektivtrafiken i den mån det går men trots det upplevs trängsel på bussarna. Länstrafiken Kronoberg har uppmanat skolelever att inte åka kollektivt för att minska trängseln på bussarna men nu vill Socialdemokraterna i regionen att

”Det blir en paradox som vi nu behöver ha en långsiktigt hållbar lösning på. Region Kronoberg behöver en plan som inte baseras på en ”dag till dag”-bedömning” skriver Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen, i en skrivelse till regionstyrelsen och trafiknämnden.

Annons

– Vi socialdemokrater vill att Region Kronoberg ser över möjligheten att på de sträckor där det bedöms behövas utöka skolskjutsverksamheten att gälla även för gymnasieungdomar och andra som kan ha långt till skolan. I praktiken tänker vi oss att man på så sätt skulle separera skolungdomar från andra resenärer i kollektivtrafiken genom att ha särskilda bussar till och från skolorna. På så vis blir det mindre trångt i ordinarie kollektivtrafik och skolungdomarna kan fortsätta ta sig till skolan kollektivt, säger Henrietta Serrate (S) 2:e vice ordförande i regionstyrelsen och oppositionsråd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons