Annons

S vill höja skatten i Växjö

Växjö • Publicerad 5 juni 2018
Foto: Alexander Hall

Under tisdagens presenterade Socialdemokraterna i Växjö sitt förslag till budget för 2019. Partiet föreslår att kommunalskatten höjs med 38 öre per intjänad hundralapp, vilket skulle innebär ökade skatteintäkter på 76 miljoner kronor per år. Detta trots att Växjö har över en miljard kronor i kommunkassan.

– Det är engångsintäkter från när kommunen har gått med vinst och de pengarna kan vi inte använda till den löpande verksamheten. Man kan jämföra detta med en persons privatekonomi, om du har en soffa som du säljer och köper mat för pengarna. När de pengarna är slut måste du sälja något mer, det vill säga det som du använder till mat, hyra och sådant måste vara pengar du får in kontinuerligt. Det är samma med kommunens ekonomi, den dagliga driften kan bara drivas med intäkterna, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande och kommunalråd, till Smålandsposten.

Socialdemokraterna i Växjö vill göra stora satsningar på skolan och omsorgen. I förslaget föreslår partiet att de två förvaltningarna ska få tillskott på ungefär 222 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons