Annons

S vill minska regionens kostnader för vårdappar – kan sluta betala för Kry och Min Doktor

Kronoberg • Publicerad 14 februari 2021
Henrietta Serrate
Henrietta SerrateFoto: Alexander Hall

Nyligen beslutade politikerna i Västra Götalandsregionen att de från och med nästa år inte ska betala någon ersättning för digitala utomlänsbesök, vilket i praktiken innebär det att regionen inte kommer betala för digitala besök i nationella mobilappar, som exempelvis Kry eller Min Doktor. Nu vill Socialdemokraterna i Region Kronoberg minska kostnader för besök hos nätläkarbolag och har ställt en interpellation till regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

– Vi behöver ta en diskussion i Region Kronoberg om hur vi ska minska kostnaderna för besök hos nationella nätläkarbolag och samtidigt stärka den regionala vården. Att som Västra Götalandsregionen helt stoppa utomlänsersättningarna för digitala besök skulle kunna vara en möjlig väg för att frigöra resurser och göra förstärkningar i både den fysiska och digitala primärvården i Region Kronoberg, säger Henrietta Serrate (S) 2 :e vice ordförande i regionstyrelsen.

I interpellationen lyder en fråga: "Planerar du Mikael Johansson (M) några initiativ för att stoppa utomlänsersättningarna, i likhet med Västra Götalandsregionen, eller på annat sätt minska Region Kronobergs kostnader för besök hos nätläkarbolag?”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons