Annons

S vill utreda friskvårdstimme för regionens medarbetare

Kronoberg • Publicerad 19 juli 2021
Foto: Alexander Hall

Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill utreda möjligheten att införa en friskvårdstimme för medarbetare i regionen. Nu skriver partiet en skrivelse med önskemål om att utreda möjligheterna.

”När vi pratar med medarbetare i regionen lyfts ofta en önskan om att arbetsgivaren i kombination med friskvårdsbidrag ska erbjuda möjlighet att ibland möjliggöra friskvård under arbetsdagen, alltså någon form av ’friskvårdstimme’. Två argument som återkommer är att det kan vara lättare att ”komma till skott” om friskvården det är en naturlig del av arbetsdagen och att arbetsgivaren faktiskt gynnas av att medarbetarna tar hand om sig och sin hälsa. Socialdemokraterna vill att möjligheten till friskvårdstimme utreds och har därför lämnat in en skrivelse om det”, kommenterar Henrietta Serrate (S), andre vice ordförande i regionstyrelsen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons