Annons

Så arbetar Växjö kommun med snöröjning

Växjö • Publicerad 30 november 2021
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

Snön har fallit i Kronobergs län. Växjö kommun följer en prioritetsordning för att snöröja och halkbekämpa över 55 mil kommunala gator och 17 mil cykelvägar.

På gång- och cykelvägar snöröjer kommunen efter avslutat snöfall om minst tre centimeter. På gator och vägar gäller åtta-tio centimeter beroende på vind och snökonsistens.

Annons

I prioritet 1 finns vägar för viktiga samhällsfunktioner som räddningstjänst, polis och sjukhus, huvudvägnät för cykelbanor, vägar med mycket trafik under vissa perioder (till exempel pendlartrafik) eller under hela dygnet, vägar för kollektivtrafik samt infartsvägar till exempelvis industriområden och handelsområden.

I prioritet 2 finns större bostadsgator eller gator med mindre trafik samt gång- och cykelvägar med mindre trafik.

Villagator och andra allmänna ytor är prioritet tre. Fokus ligger där på i första hand på särskilda boenden för äldre, skolor och förskolor. Parkeringsplatser snöröjs i regel under natten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons