Annons

Så blir Mat2020 utan tältet

Växjö • Publicerad 15 augusti 2020

På grund av coronapandemin blir det inget stort mattält på Stortorget i Växjö i början av september. I stället planeras det för MAT-rundan under två lördagar den 12 och 19 september. Gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger kommer att ha extra öppet mellan 10 och 15.

– I dessa speciella tider blir vi medvetna om hur viktigt det är med en hållbar matproduktion i närområdet. Vi kan alla hjälpa till att skapa goda förutsättningar för framtiden genom att handla av våra lokala producenter, mathantverkare och krögare. Härliga smakupplevelser får man på köpet! säger landshövding Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

57 matföretag kommer att vara med i MAT-rundan. Kartan till samtliga deltagare finns på matsmaland.se. Den kommer också att finnas på turistbyråer och bibliotek.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons