Annons

Så blir MAT2021 i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 3 december 2020
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Region Kronoberg, Länsstyrelsen i Kronoberg och Växjö kommun har beslutat sig för hur MAT2021 ska se ut. Det blir en utökad satsning på mat och lokalproducerat i hela länet. Det ska bli en regional matrunda, en matgata i området runt Konserthuset i Växjö och en kunskaps- och seminariedel i länets kommuner.

– De tre delarna hänger ihop under samma varumärke, MAT. Det är viktigt att både matproducenter och besökare i hela vår region känner sig delaktiga och ser möjligheterna. Jag hoppas att alla kommunerna engagerar sig för att sätta maten i Kronoberg på kartan, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Region Kronoberg.

Annons

Istället för den traditionella matmässan i Växjö genomfördes en matrunda under två helger i september i år. 57 lokala producenter öppnade upp för besökare, som kunde handla närodlat och närproducerat. Matrundan hade närmare 27 000 besök.

– Vi är stolta över vårt årliga matevent i Växjö, som utvecklats fantastiskt under tio år. Nu ser vi att även matrundan blev succé och varför välja det ena när man kan välja båda. De båda evenemangen kombinerat med kunskapsseminarier stärker Växjö som matstad och är bra för matproducenter och konsumenter i hela länet, säger Anna Tenje (M), kommunalråd i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons