Annons

Så blir nya bowlinghallen

Publicerad 20 maj 2016
Ägarna Salvatore Malmström, Malin Berggren och Philip Ståhlgren utanför den nya entrén i hörnet Västra Esplanaden och Biblioteksgatan. Foto: Oscar Appelgren
Ägarna Salvatore Malmström, Malin Berggren och Philip Ståhlgren utanför den nya entrén i hörnet Västra Esplanaden och Biblioteksgatan. Foto: Oscar Appelgren

I höst öppnar Knock 'em down upp lokalerna för Växjös nya bowlinghall i Oléos gamla lokaler. Förutom tio bowlingbanor kommer shuffleboards och ett par biljardbord att finnas i lokalen.

– Vi har haft planerna i två och ett halvt år och nu väntar man på att få öppna. Vi har alltid haft en dröm att få göra någonting eget och det här känns väldigt spännande. Vi känner oss som små barn, säger de tre ägarna Philip Ståhlgren, Malin Berggren och Salvatore Malmström.

Annons

Förutom spelmöjligheterna kommer det också att finnas en tillhörande restaurang och bar. Restaurangen kommer de själva att driva i både buffé- och á la carte-form, med vad de beskriver som bra, enkel men vällagad mat.

– Vi försöker skapa en mötesplats för alla eftersom Växjö behöver en plats där man kan samlas och umgås. Vi vill skapa ett koncept som verkligen passar alla och vi har hela tiden velat vara i stan för att våra gäster ska kunna gå vidare efteråt om de vill. Vi kommer att utöka tiderna till midnatt.

Lokalen har gjorts om helt och den nya planlösningen kommer vara öppen så att bowlingspelandet kommer kunna följas direkt från restaurangen. Ägarna vill vara med och bredda sporten för att öka intresse och skapa en mix. Därför har också bowlingföreningarna i Växjö valt att ha sin verksamhet hos Knock 'em down och det kommer bli en blandning av nöjes- och tävlingsbowling.

Föreningsverksamheten kommer att starta den 15 augusti och några veckor senare beräknas lokalerna öppna för allmänheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons