Annons

Så blir nya Ljungfälleskolan

Publicerad 20 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, sMålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, sMålandsposten

I början av 70-talet byggdes Ljungfälleskolan i Växjö. Nu vill kommunstyrelsens arbetsutskott att förslaget om en om- och tillbyggnad på skolan för ungefär 85 miljoner kronor godkänns i kommunfullmäktige.

– Vi ser i våra prognoser att vi har en kraftig ökning av elever i det här området. Därför är det viktigt att vi nu satsar på Ljungfälleskolan, säger Anna Tenje (M), ordförande i Utbildningsnämnden i Växjö i ett pressmeddelande.

Annons

Skolan har i nuläget ungefär 350 elever i grundskolan och 25 elever i grundsärskolan. Om byggnationen blir av kommer det istället att finnas plats för uppemot 500 grundskoleelever och 60 barn i grundsärskola.

Förutom att byggnationen ska öka skolans elevkapacitet ska renovering och utbyggnad av skolans kök genomföras. Enligt Växjö kommun är målsättningen att om- och tillbyggnationen ska vara färdig under våren 2018.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons