Annons

Så blir nya storbygget i Växjö

Växjö • Publicerad 7 november 2018
Foto: WAX Visualizations/Tengbom

I veckan utsågs Tengbom Arkitekter att utforma WeXO, Vismas och Castellums storsatsning för att skapa en ny samlingsplats för digital innovation i Växjö. Tengbom utsågs som vinnare bland de tre som tävlat om uppdraget att utforma den framtida IT-hubben. I ett pressmeddelande meddelar de att förslaget är en visuell port till staden och en symbol för innovation och framtid.

Tengboms förslag innebär en 18-våningar hög byggnad med fasad i både glas och trä. Förutom kontorsarbetsplatser, med tillhörande platser för co-working, innehåller det nya kvarteret konferenslokaler, hörsalar, studios, restaurang och kafé.

Annons

– Vi är stolta och hedrade att våra idéer bar hela vägen i mål och ser fram emot det utvecklingsarbete som nu ligger framför oss. Vi ser vinsten som en intäkt för att bra arkitektur skapar värde både för näringslivet såväl som för stadens övriga invånare, säger Aron Aspenström och Patrik Ekenhill, arkitekter på Tengbom, i ett pressmeddelande.

Byggstarten planeras att ske sommaren 2019 och huset beräknas stå inflyttningsklart vid årsskiftet 2020/21.

Foto: WAX Visualizations/Tengbom
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons