Annons

Så blir Växjös nya resecentrum

Publicerad 18 maj 2016
Bilden är endast en illustration på hur det kan se ut. Foto: Tengblom/Jernhusen
Bilden är endast en illustration på hur det kan se ut. Foto: Tengblom/Jernhusen

En modern ny station med tillhörande butik och foodcourt i bottenvåningen och stadshus våningen över. Det kan bli verklighet med Växjös nya resecentrum.

Nästa vecka väntas Kommunstyrelsen godkänna avsiktsförklaringen mellan Växjö kommun och Jernhusen. Det innebär att det beslutas om att förslaget är förstahandsalternativet och därefter kommer parterna kunna gå vidare med planerande av en ny station och nytt stadshus.

Annons

– Det kommer vara på samma plats som nuvarande resecentrum. Det som finns där idag kommer rivas och en ny byggnad kommer i så fall byggas, säger David Johansson, projektledare för Växjö kommun.

Om avsiktsförklaringen godkänns kommer det bland annat utlysas en arkitekttävling där vinnande bidraget kan bli Växjös nya resecentrum. Arkitekttävlingen väntas kosta tre miljoner kronor. Sedan ska även kostnadskalkylen godkännas och ett slutgiltigt investeringsbeslut väntas till våren 2017.

Parterna hoppas på inflyttningen under hösten 2019 om byggandet blir verklighet.

– Det är ju jätteroligt, vi har kämpat hårt för detta. Vi har haft olika ingångar och idéer men nu har vi hittat en linje som passar båda parterna, säger David Johansson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons