GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Så bra följer vi restriktionerna i Kronoberg

     Kronobergs län • Publicerad 20 november 2020 • Uppdaterad 20 november 2020
     Foto: LENA GUNNARSSON

     Sedan början av november har vi skärpta restriktioner i Kronobergs län. Nu visar siffror från Google Mobility Reports hur bra vi är på att följa restriktionerna. Rapporten visar hur våra telefoner rör sig och utifrån detta kan man studera förändringar i samhället.

     Enligt siffror som Kvällsposten plockat fram har våra besök för shoppning och nöje, till exempel besök på restauranger och shoppingscenter, sjunkit med 28 procent. Det är mest i hela södra Sverige.

     En kraftig minskning visas också när det gäller kollektivtrafiken i Kronobergs län. Rörelsemönstret vid buss- och tågstationer har sjunkit med 42 procent. Vi befinner oss också mindre vid matbutiker och apotek samt på jobbet. Däremot har trafiken från bostäder ökat med fem procent.

     Läs mer här.

     Daniel RydströmSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.