Annons

Så firas nationaldagen i Linnéparken

Växjö • Publicerad 5 juni 2019
Foto: Per-Erik Sandeback

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag i Linnéparken i Växjö. Det blir ett traditionellt firande med sång, musik, dans och tal.

– Det blir en trevlig stund i Linnéparken, säger Mark Andersson på Växjö kommun.

Annons

Växjö

Växjös nationaldagsfirande brukar vara ett folkfyllt evenemang med musik och tal i Linnéparken. Så blir det även i år.

– Vi tycker att det är ett välfungerande koncept och det brukar vara uppskattat. Det blir en trevlig stund i Linnéparken, säger Mark Andersson, kultursekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö.

2019 års nationaldag leds av radioprofilen Fredrik B Ekdahl, till vardags programledare på Sveriges Radio P4 Kronoberg. Kristina Bingström, chefredaktör på Smålandsposten, håller årets högtidstal.

Årets inbjudna artist är Andreas Weise, som har varit med i Idol och tidigare i år vann musiktävlingen Stjärnornas Stjärna på TV4. Han kommer att uppträda med bland annat Kronobergarnas musikkår. Dessutom finns Växjö manskör, Kulturskolans kör Sonetten och Moa Fredriksson på plats för att underhålla.

Under firandet kommer även kommunens nya svenska medborgare att välkomnas med tal av Bo Frank (M), borgmästare i Växjö, och en ceremoni i Linnéparken.

Varje år delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag ut svenska flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet. Det är ett led i att sprida användandet av den svenska flaggan.

Föreningarna och organisationerna får ansöka om att få en flagga eller fana men i år har ingen i Kronobergs län ansökt. Därmed blir det ingen utdelning i Linnéparken utan publiken får i stället njuta av idel uppträdanden och tal.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons