Annons

Så kan MAT 2021 bli – planeras för en MAT-vecka

Växjö • Publicerad 23 mars 2021
Arkivbild.Foto: Filip Sjöfors

I över ett decennium har evenemanget MAT varit en nationell mötesplats för närproducerad, småskalig och hållbar måltid. I år blir MAT 2021 en hel vecka. Med anledning av Covid-19 följer arbetsgruppen pandemins utveckling noga och arbetar i enlighet med Folkmyndighetens rekommendationer och restriktioner. MAT 2021 planeras att genomföras på ett säkert och ansvarsfullt sätt och i dialog med Länsstyrelsen, Polismyndigheten och smittskyddsläkare.

Veckan mellan den 11 och 19 september planeras det för seminarier, tävlingar och andra aktiviteter kopplat till mat i Växjö och Kronobergs län. MAT-veckan avslutas den 18–19 september med MAT-runda, som blev en stor succé förra året.

Annons

I Konserthusparken och runt Teatertorget planeras det för flera aktiviteter den 11 september. Ambitionen är att på ett säkert sätt kunna genomföra Matsvinnköket och mattävlingar samt några nya inslag kopplat till försäljning, matupplevelser och tävlingar.

Det väntas också hållas kostnadsfria seminarier för allmänheten i konserthuset och en del föreläsningar planeras att hållas digitalt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons