Annons

Så klarar du att gå 100 000 steg på en dag

Torsdagen den 26:e maj ordnar vxoweek.se eventet – gå 100 000 steg på en dag och samla in pengar till Kvinnojouren Blenda. Många har frågor kring att gå 100 000 steg så därför bjöd Skatan och Marchal in Anna Palmgren som har gjort denna utmaning tidigare.
– Det kan hända konstiga saker när man gått långt, som att mina ben låste sig när jag hade kissat till exempel, säger Anna i podden.
Växjö • Publicerad 20 maj 2022

Här saknas innehåll

Anna Palmgren var en av tre kvinnor som förra året gick 100 000 steg på en dag och samlade in pengar till Kvinnojouren Blenda. De samlade in nästan 150 000 kronor. Men de klarade också av prestationen att gå nästan 8 mil som det krävdes för att samla ihop alla steg.

Nu ska hon göra det igen och Skatan och Marchal bjöd in henne för att svara på lyssnarnas frågor.

Anna Palmgren svarar på frågor hos Skatan och Marchal kring att gå 100 000 steg på en dag.
Anna Palmgren svarar på frågor hos Skatan och Marchal kring att gå 100 000 steg på en dag.Foto: Elisabeth Anderberg
”Det är väldigt befriande att kissa i det fria”
Anna Palmgren
Annons

Hur vältränad måste man vara för att kunna gå 100.000 steg?

– Jag skulle säga att det viktigaste är att kroppen är van vid att gå ofta och länge. Sedan är det bra att träna lite bål och tåhävningar och så. Men vi som har gått innan tycker alla att det är själva gången som är viktigast.

Var gör det ont först och mest?

– Det är så olika från person till person. Men jag tipsar om att gå en längre sträcka innan så att du ser hur din kropp reagerar, var du får skavsår och så vidare så du kan förebygga det den dagen du ska gå 100.000 steg. Jag fick skavsår i knävecken, jättekonstigt. En annan som gick fick blåsor under fötterna.

Vad ska man ha på sig?

– Snälla kläder och bra skor. Alltså inget som skaver någonstans, se till så att du har skor som väl ingångna.

Vilket är ditt bästa tips för att hålla modet uppe?

– Gå inte för fort. För då blir man trött och orkar inte hålla modet uppe. Sedan tycker jag ju om att lära känna nya människor och när man går så länge så hinner man verkligen lära känna varandra. Så våga öppna upp dig, för det blir många bra samtal och då går tiden fortare och modet håller sig uppe.

Hur gör man om man inte kan kissa i det fria?

– Det finns några toaletter här och där som du kan smita in på längs med den vägen vi ska gå. Det är runt norra Bergundasjön det är lite snålt med toaletter. Men jag var en sådan som inte kunde kissa någon annanstans än på en toalett tidigare. Men det fick jag helt enkelt lära mig för jag var tvungen förra året när vi gick. Och nu vill jag knappt gå på toa, det är väldigt befriande att kissa i det fria! Så mitt tips är; Gör det bara. Efter första gången har spärren släppt.

Annons

Alla frågor och svar kan du höra i podden Skatan och Marchal.

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons