Annons

Så kommer det gå för silkesaporna

Publicerad 23 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Brumman och Bubben, de två silkesaporna som i fredags omhändertogs av polisen ska flytta till Kolmårdens djurpark

– Det känns tomt i och med att de var som små bebisar och hur gosiga som helst, särskilt hanen, säger ägaren till Smålandsposten.

Annons

När otillåtna djur omhändertas är avlivning en vanlig utgång, men i det här fallet får aporna leva vidare.

Det var vid halvtvåtiden i fredags som en djurskyddshandläggare knackade på hos apägaren för att kontrollera några katter som personen tidigare hade tagit hand om. Katterna var det inget fel på och under besöket hörde djurskyddshandläggaren några ljud. Det lät som småfåglar men visade sig vara de två silkesaporna.

Djurskyddshandläggaren hade ingen aning om att det fanns apor i bostaden och polisen kopplades in i ärendet.

Aporna, som är cirka fem år gamla kom till ägaren för cirka åtta månader sedan efter att ha bott en tid i Danmark. Att ha dem hemma i bostaden var enligt ägaren en tillfällig lösning.

– Tanken var att vi skulle hitta ett hem till dem, en djurpark med tillstånd eller en gård där de kunde vara utomhus. Men det är inte så lätt att hitta det, säger ägaren till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons