GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Så många blodgivare har haft antikroppar mot covid-19

     Växjö • Publicerad 27 juni 2020
     .
     .
     Foto: Patric Söderström

     Under vecka 25 antikroppstestade Region Kronoberg 152 blodgivare. Av dessa hade endast två procent antikroppar. Veckan innan hade fem procent av de testade antikroppar mot covid-19.

     – Det är få testade vilket innebär att man inte kan dra slutsatser från en vecka till en annan. Vi måste se utvecklingen över längre tid. Blodgivare är ofta ”friskare” än gemene man, säger Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.