Annons

Så många förare körde rattfulla under polisens insatsvecka

Kronoberg • Publicerad 2 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johanna Eriksson

Under vecka 46 fokuserade polisregion Syd på nykterhetskontroller längs regionens vägar. Drygt 9 700 förare kontrollerades under insatsveckan. Av dessa misstänks 60 förare för att ha kört onyktra – varav 31 körde påverkade av alkohol och 29 körde påverkade av narkotika.

– Under insatsveckan har vi medverkat till att det blivit något säkrare att färdas på vägarna i region Syd. Nu fortsätter det arbetet på regelbunden basis. De som kör i region Syd ska vara nyktra säger, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i polisregion Syd.

Annons

Förutom att kontrollera nykterheten, upptäckte polisen också andra brott, så som personer som kör utan giltiga körkortsbehörigheter. Även stöldgods och narkotika har hittats samt efterlysta personer. Några personer har också omhändertagits enligt utlänningslagen. Utöver det påträffades åtta olovliga vapen, meddelar polisen på sin hemsida.

Efter pandemiuppehållet ska nu nykterhetskontrollerna upptas och fortgå som vanligt.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons